неделя, 5 май 2024 г.

Радев похвали ИТН и те му се подмазаха

кадър БНТ

С размяна на хвалби започна консултационната среща между президента Румен Радев и ръководството на парламентарната група на партия „Има такъв народ“ (ИТН).

„Първо искам да заявя, че с гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия“, обърна се в началото на срещата Радев към присъстващите.

„Предизвикателствата пред нашата страна са огромни, не само пандемията, но и икономическата и социална криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен План за възстановяване и устойчивост налага оперативно правителство, възможно най-скоро сформирано с устойчива парламентарна подкрепа. В това отношение към вас са вперени очакванията на българските граждани“, продължи с поощрението си държавният глава.

ГЕРБ имат готовност да съставят правителство, но не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ не бъде подкрепено, отговорността идва при вас. Затова съм готов да чуя вашата ценностна рамка, вашата граница на компромис, както и диалогът, който водите с другите политически формации за подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува. Вашата роля е отговорна, каза Румен Радев.

кадър от пряко излъчване

Щастливи сме, че президентската институция спазва законите, ние също ги спазваме такива, каквито са, коментира председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

сн. БНТ/Десислава Кулелиева

При държавния глава освен Йорданов влязоха още Филип Станев и Виктория Василева от партията на Станислав Трифонов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html