неделя, 5 май 2024 г.

Нинова шашна Радев с цял екшън план

сн. БНТ/Десислава Кулелиева

Да започне ревизия на управлението на Бойко Борисов, да се приемат нови изборни правила, които да гарантират прозрачност на изборния процес, промени, с които да бъдат подпомогнати хората и бизнесът и още много предложения под формата на спешен екшън план извади лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщението си към президента Румен Радев на свиканите от него консултации с новите парламентарни групи.

Радев посрещна групата на „БСП за България“ като заяви, че консултациите с БСП са важни по две причини – хилядите български граждани свързват с тях надеждите си за по-социална, солидарна и справедлива България, както и опитът и мъдростта, с които разполага левицата.

Има хипотези и за връчване на трети мандат, затова президентът попита каква е готовността на левицата за съставяне на кабинет.

„Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Смятаме, че този модел на управление трябва да бъде приключен и да се промени. Бихме подкрепили правителство на втората политическа сила, ако ни потърсят за консултации“, заяви още лидерът на БСП пред държавния глава.

Тя подчерта, че биха подкрепили „Има такъв народ“ при определени условия – най-вече да се предприемат спешни мерки за кризата, стъпки в помощ на хората и домакинствата.

сн. БНТ/Десислава Кулелиева

На консултациите освен Нинова присъстват зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, Христо Проданов, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html