неделя, 5 май 2024 г.

Мая Манолова: Бихме подкрепили правителство с участието на ДБ и ИТН

Обединението „Изправи се! Мутри вън!“ би подкрепило правителство с участието на партия „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Това заяви по време на консултациите при президента Румен Радев съпредседателят на парламентарната група Мая Манолова.

Снимка Интернет

Според нея ново правителство би било възможно и с евентуален трети мандат.

„Смятаме, че третият мандат също би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на формациите на промяната за реализиране на принципа „Съединението прави силата“ през формациите на протеста. Така че ваша е отговорността, г-н президент, на кого ще връчите третия мандат – дали на формация, която представлява промяната и, което би дало възможност за сформиране на кабинет на промяната“, апелира Манолова.

Тя добави, че утре ще насрочи кога ще бъде първото заседание на парламентарната комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов.

„Изправи се! Мутри вън!“ беше последната парламентарна формация, с която президентът Румен Радев проведе консултации. Предстои държавният глава да обяви кога ще връчи мандат на най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ-СДС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html