неделя, 5 май 2024 г.

„Лудогорец“ разби „Левски“ на „Герена“

„Лудогорец“ се доближи до десета поредна титла, след като разби „Левски“ с 3:0 като гост в 24-ия кръг на efbet Лига. Шампионите тотално доминираха на стадион „Георги Аспарухов“ и сложиха точка на спора с два гола още в началото. Загубата на „сините“ означава, че те вече нямат шанс да попаднат в първата шестица за плейофите.

Още в осмата минута голмайсторът на „орлите“ Клаудиу Кешерю откри резултата. Той получи добър пас от Кирил Десподов. Две минути по-късно Каули Оливейра покачи с точен удар от границата на наказателното поле. „Сините“ отново бяха водени от Живко Миланов заради заболяването на Славиша Стоянович. Тимът обаче нямаше нито сили, нито умения да отговори на ранния удар. В 78-та минута Каули оформи крайното 3:0 в полза на „Лудогорец“ с втория си гол в мача. Той се разписа след като Микулич изби удар на Ману. Така шампионите възстановиха преднината си от девет точки пред втория „Локомотив“ Пловдив. 14 пък е авансът му пред ЦСКА. „Левски“ заема девето място с 28 точки.

„В 11-ата минута вече губехме с 0:2. Това даде спокойствие на Лудогорец. Мачът им се разви много добре. Най-големият ни проблем беше, че не успяхме да се ориентираме за това, че те играеха с трима човека в защитата. Опитът си каза думата. Лудогорец е класен отбор. Всичко стана след наши грешки. Надяваме се ситуацията в клуба да се оправи и да изглеждаме занапред по различен начин. Дадоха ни добър урок. Веселин Минев в следващите дни ще ми помага. Ситуацията с пандемията не може да се предвиди. Треньорският щаб е под карантина. В последните дни бях сам с домакина на тренировка. Има забавени заплати на футболистите. Чужденците са едни наемници. Но искам да им благодаря на играчите, че дават максимума“, зяви Живко Миланов.

„За отбор като Лудогорец е голям проблем да не победи в два поредни мача. Играчите си взеха поука след отпадането за Купата. Днес бе най-важно да спечелим, а не как ще играем. Мисля. че всеки футболист е разбрал как трябва да играем. Доволен съм от отношението на играчите ми. Всеки път, когато загубим топката, се опитвахме да си я върнем. Другият мач чука на вратата. Трябва бързо да се пренастроим за мача с ЦСКСА 1948“, каза треньорът на „орлите“ Валдас Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html