четвъртък, 2 май 2024 г.

Слаб ЦСКА се изложи срещу „Царско село“

„Царско село“ победи с 2:1 ЦСКА в мач от 24-ия кръг на efbet лига. „Червените“ играха с човек по-малко близо час заради червения картон на капитана Петър Занев.

Още в седмата минута капитанът на „червените“ повали в наказателното поле Стефан Христов. Реферът Радослав Гидженов отсъди дузпа и показа на защитника жълт картон. Димитър Костадинов реализира наказателния удар за 1:0. В 34-ата минута Занев все пак напусна терена след втори жълт картон и остави своите с десет души. Тимът на Тони Здравков се прибра в своята половина в пазене на резултата и това му изигра лоша шега. ЦСКА изравни в 75-ата минута чрез резервата Бисмарк Чарлс. Той се разписа с глава след центриране на Кери. Домакините обаче все пак стигнаха до успеха след страхотен изстрел от воле на своя капитан Реян Даскалов за 2:1.

С този успех „Царско село“ измести „Левски“ от осмото място класирането с 28 точки. Освен това тимът си осигури още един сезон в елита. ЦСКА остава на трета позиция в подреждането с 44 точки.

„Труден мач, както всеки друг в шампионата, тук трудно се печелят точки. На нас ни беше тежко с 10 човека повече от един час, но стояхме добре след почивката. Искахме да променим нещата, разликата беше в желанието за победата. Накрая получихме гол, който беше много добър“, заяви Пабло Караско, който води ЦСКА заради наказанието на Любо Пенев.
„Бяхме отборът, който търсеше повече победата. Бяхме по-агресивни и превъзхождахме съперника. ЦСКА игра така, както иска техният треньор. Ние подходихме различно. Изненадахме съперника, като поставихме Костадинов на крилото, но той почти не игра там. Познавате ме добре. Няма отбор, в който да съм работил и да съм чакал на контраатака. Може да загубя, но да е достойно. Щастливи сме от начина, по който играем“, заяви наставникът на домакините Тони Здравков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html