неделя, 5 май 2024 г.

Изплащат по 120 лв. за храна на 392 хил. пенсионери

сн. БГНЕС Архив

Еднократната финансова помощ от 120 лева на хората с пенсии от 300,01 лева до 369 лева ще бъде изплащана от днес от Агенцията за социално подпомагане.

Средствата ще бъдат за 392 хиляди пенсионери, като компенсация съгласно Закона за държавния бюджет. Крайният срок за разплащане по банкова сметка или в пощенски клон е 26 април включително.

Водещият критерий за предоставянето на финансовата подкрепа за хранителни продукти е само размера на изплащаната пенсия без значение от вида ѝ. Отчита се размерът на пенсията, сбор от пенсиите и добавките към тях. Добавката, която се изплаща в размер на 50 лв. месечно, няма да се взема предвид при изчисляване на дохода.

НОИ е предоставил на Агенцията за социално подпомагане по служебен път информацията за правоимащите пенсионери. „На хората ще се изплащат помощи там, където получават пенсиите си, и по начина, по който те получават пенсията си или по банкова сметка.

В случай, че някой от гражданите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която обикновено взима пенсията си, е необходимо да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, за да може да бъде включен в списъците в следващ период.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html