събота, 27 април 2024 г.

Бойко Борисов опериран в „Софиямед“ (обновена)

Кадър: Фейсбук

Премиерът в оставка Бойко Борисов бе приет по спешност за операция на менискуса след контузия. Първоначално е отишъл за ЯМР в Пирогов, откъдето го посъветвали да се оперира и той бил преместен в друга болница заради дясното му коляно, което пак е контузил на футбол днес. Разкъсването е сериозно и се налага спешна интервенция. Може да се стигне и до поставяне на изкуствена става.

Във фейсбук групата „Забелязано в София“ бяха публикувани кадри как премиерът в оставка влиза в „Пирогов“ по спортен екип, придружен от директора проф. Асен Балтов.

Първоначално не се съобщи коя точно е болницата, където оперират Борисов, от съображения за сигурност. Предишните два пъти той претърпя оперативна интервенция на менискус в „Софиямед“. По-късно вечерта се разбра, че той отново е там и интервенцията е минала успешно. „В момента състоянието на премиера е добро. Операцията е миниивазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава, се препоръчва операция веднага“, каза на брифинг пред „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев, който е оперирал  Борисов. Той може да бъде изписан най-рано утре и ще бъде на облекчен режим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html