неделя, 5 май 2024 г.

Любо Пенев дава Кабаков на УЕФА

„Съдията на мача с „Лудогорец“ искаше повече победата, отколкото играчите на съперника, категоричен бе Любослав Пенев на пресконференция преди утрешния мач с „Царско село“. Треньорът на „червените“ визира Георги Кабаков, който го изгони при победата в реванша за Купата на България, завършил 2:1 в Разград.

„Такива като него нямат място във футбола, дори махленския. Особено второто полувреме той подстрекаваше да бъдат контузени моите футболисти. Да, реагирах, ще си понеса наказанието. И този човек представлява българския футбол в Европа… БФС и шефът на съдиите трябва да вземат мерки. Имаме много нахален пример в Разград. Аз като физическо лице ще изпратя запис в УЕФА. И ще искам да ми отговорят“, каза още Пенев. „На всичко отгоре има лъжи в съдийския доклад. Вторият жълт картон на Турицов е защото бил пробягал 30 метра, за да го апострофира. А той си ходеше спокойно. И това е видно от записа“, каза още Любо.

Той призова журналистите да разкрият поръчителите на такова съдийство. Защото реферът е само изпълнител. „Или не знаете, или не искате или не ви позволяват“, каза той. „Този човек, ако няма гръб, щеше да свири нормално и мачът да приключи нормално. Защото това са два добри отбора. Каквото можах – казах. Аз съм дотук, това е, което виждам и ми прави впечатление. Аз не мога да разследвам. Ако искате да правите нещо, го правете. Това си е ваш проблем. Аз разказвам какво се е случило и мисля за доброто на българския футбол, за талантите, които горе ги чака инквизицията“, завърши Пенев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html