събота, 27 април 2024 г.

В „Реал“ (Мадрид) ще играят без премии

Играчите на „Реал“ (Мадрид) ще се откажат от бонусите, ако спечелят Шампионската лига или Ла Лига, съобщава ABC, цитирайки свой източник от клуба. Жестът на звездите на „белия балет“ се дължи на финансовите затруднения, които клубът изпитва поради пандемията от коронавирус. Ако „Реал“ все пак спечели и двата турнира, играчите са се договори с ръководството да получат премии само за единия трофей. Това ще позволи на клуба да спести около 30 млн. евро.

По-рано стана известно, че полузащитникът Лука Модрич ще удължи договора си с „Реал“ за още един сезон с намаляване на заплатата. През тази кампания Модрич изигра 40 мача във всички турнири, в които вкара 4 гола и даде 6 асистенции.

Според „El Chiringuito“ обаче на изхода е Серхио Рамос. Капитанът е имал наскоро нов разговор с президента на клуба Флорентино Перес, след който е станало ясно, че двете страни са много далече от сближаване на позициите и постигането на споразумение. Перес е информирал Рамос, че не влиза в плановете на отбора за следващия сезон. 35-годишният футболист е заявил, че уважава това решение. Договорът на Серхио Рамос с „Реал“ изтича през юни и той вече е свободен да води преговори с други отбори. Твърди се, че сърцатият защитник има предложения от „Манчестър Юнайтед“, ПСЖ, както и от отбори от МЛС. Рамос изигра 469 мача за мадридчани, в които е вкарал 72 гола. „Кралете“ го привлякоха от Севиля през 2005 г.

„Реал“, с 66 точки от 32 кръга, е втори в класирането на испанския елит – на една точка зад „Атлетико“ и също толкова пред вечния враг „Барселона“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html