сряда, 1 май 2024 г.

Николай Ненчев: На комунистите не бива да се вярва!

Николай НЕНЧЕВ
На комунистите не бива да се вярва! Миналият век те екзекутираха собствения си народ, а днес не се отричат от кървавите си престъпления. Какъв по-ярък знак за идеологията и характера на БСП/БКП от днешния им отказ да осъдят терористичния акт в „Света Неделя“!?
Бившите комунисти напуснаха парламента в знак на протест, докато демократичната общност почита жертвите на най-кървавия политически атентат, оставил в неизличима черна следа в националната ни памет!
Те очевидно не се срамуват от миналото си на партия, приложила брутално насилие спрямо собствения си народ и все по-безочливо се асоциират с комунистическия режим и терор. Само преди месеци се опитаха да унищожат паметната плоча на Никола Петков в гр. Пловдив.
С ярост и гняв, но и като знак, че се завръщат с техните практики. Потрошиха скромния символ, изразяващ народната почит към паметта на последния голям демократ, който се опълчи срещу плана им да предадат България в окупаторските ръцете на господарите си от СССР.
Питам се днес, на годишнината от терористичния акт в „Света Неделя“, питам се на фона на поруганата памет на Никола Петков, питам се, когато съвсем близо до нас назрява война, провокирана от агресията на Путин – тези ли хора, тази ли партия ще е съюзник в новото парламентарно мнозинство, тези ли червени безродници ще подкрепят пак правителство?
Те ли ще защитават националната ни сигурност и ще ни управляват? Те ли са верните съюзници на демокрацията в България?
От ФБ профила на бившия военен министър в кабинета „Борисов-2“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html