понеделник, 29 април 2024 г.

Мика Зайкова: Не забравяйте защо сте изпратени тук

Поради липса на уредба най-възрастният народен представител, 79-годишната  Мика Зайкова от ИТН направи поименна проверка за кворум.

Мика Зайкова, Снимка Интернет

В дясната част на НС са новите партии, в средата са депутатите от ГЕРБ-СДС, в ляво са представителите на ДПС и хората на Корнелия Нинова.Присъстват президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев, дипломати. Патриарх Неофит е болен и поради това отсъства.

Мика Зайкова: Заседанието ще се предава по БНТ и БНР, така че моля за усмивки и за радост, народът да види, че депутатите са хора с добро настроение и с хумор. Дано да съм добра орисница.

Народът ни изпрати с една заръка – промяна, която да извади България от всички последни места в ЕС. България е дала Паисий, Иван Вазов, Димчо Дебелянов,  Борис Христов, Райна Кабаиванска, учени работили във всички обрасти. Не искам нашите културни дейци да протягат ръка за пенсии.

Нашата цел е просперитета на България. Формулата за това е Съединението прави силата. Не забравяйте защо сте изпратени тук.

В 9.25 ч депутатите се заклеха.

С пълно единодушие бе прието решение за дистанционно участие в заседанията на НС на карантинираните  поради ковид. Бе включена платформа и те се появиха на монитори. Заради това клетвата бе повторена..

Прозвучаха химните на Република България и Европа.

Очаквайте подробности

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html