вторник, 30 април 2024 г.

ЦСКА е на финал за Купата, изгониха Любо Пенев в Разград

Снимки: Dsport

За втора поредна година ЦСКА се класира на финал за Купата на България. „Червените“ надиграха тотално „Лудогорец“ насред Разград и след 1:1 в първия мач в София, спечелиха с 2:1 на реванша. Головете за успеха вкараха Рафаел Енрике още в 3-ата минута и Георги Йомов в 36-ата. Точен за домакините беше Елвис Ману в 73-ата минута. Успехът на гостите можеше да е още по-убедителен, ако не бяха чудесните намеси на вратаря на разградчани Кристиан Кахлина.
В края нервите взеха връх, а това доведе до много картони. В 87-ата минута след грубо нарушение на Алекс Сантана срещу Митко Митков бразилецът беше изгонен с директен червен картон. Стигна се и до суматоха между играчи и треньорски щабове, при която Иван Турицов от ЦСКА получи втори жълт картон, а треньорът му Любослав Пенев също беше изгонен. В спора за трофея „армейците“ ще срещнат „Арда“ на 19 май.

„Това не е първото ми разочарование в кариерата. Загубите са част от играта. В такива мачове трябва да си подготвен за всичко. ЦСКА беше по-добър, особено през първата част и заслужено е на финал. Трябва внимателно да анализираме причините за загубата. ЦСКА ни хвана няколко пъти на контраатака. Давахме им елементарно топката, а те бяха добре подготвени. През второто полувреме направихме промени в състава и в схемата на игра. Заиграхме по-добре, но не бе достатъчно. Трябваше да бъдем подготвени за различен сценарий. Не искам да вярвам, че причината е в мотивацията. Ние сме професионалисти и ако е така, значи сме сбъркали професията. За мен загубихме тактически. Вдигаме главите и животът продължава. Не губим нито за първи, нито за последен път. Сега целта е да се подготвим максимално добре за мача с „Левски“, коментира треньорът на разградчани Валдас Дамбраускас.

„Бях вече на един финал, но за съжаление той не беше с щастлив край. Мисля, че сега имаме възможност да вземем това, което не успяхме миналия път“, коментира крилото на ЦСКА Рафаел Енрике.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html