неделя, 5 май 2024 г.

Десислава Атанасова ще бъде шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова ще бъде председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Това решиха новоизбраните депутати от първата политическа сила на първата си среща. Заместници на Атанасова ще бъдат лидерът на СДС Румен Христов, Александър Ненков и Тома Биков.

Десислава Атанасова ще бъде председател на ПГ на победителите в изборите

Цвета Караянчева ще бъде предложена за председател на НС, но тъй като е сигурно, че няма да бъде избрана, тя ще бъде номинацията на ГЕРБ-СДС за заместник-председател.

Съъпредседателите на най-малката ПГ „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова и Николай Хаджигенов увериха, че са заровили томахавките, които размахаха миналата седмица един към друг. Манолова ще бъде председател на групата, а Хаджигенов – заместник. Номинацията им за зам. председател на парламента е Татяна Дончева.

ДПС не са обявили още своите номинации, а от „Има такъв народ“ казаха, че ще направят това утре на първото заседание на 45-то НС, но имат своя номинация за председател. Както anteni.bg писа първи още на 8 април,това ще бъде Ива Митева, досегашен директор на дирекцията по правни въпроси към Народното събрание.

Още във вторник червените депутати преизбраха лидера си Корнелия Нинова за председател на групата, а Кристиян Вигенин ще бъде техният кандидат за заместник-председател на НС – пост, който заемаше и в предишния парламент.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html