четвъртък, 2 май 2024 г.

Тити Папазов: „Левски“ оцеля заради феновете, преговаряме с две чужди компании

Константин Папазов даде интервю пред Вальо Грънчаров за предаването „Игра в центъра“. Членът на Надзорния съвет на „Левски“ разкри, че в момента се водят преговори с две чужди компании, които да помогнат на „сините“.
„Нещата в „Левски“ не са замрели. Това, което се случва в целия свят се отразява и тук. „Левски“ преживява тежка година, но оцеля най-вече заради феновете. „Левски“ успява да оцелее в най-тежкия период на света. Човечеството познава много големи драми, но сега в XXI век, това е чумата. Нормално е да сме критични като фенове, но втората бръмка на спасението са играчите, които проявиха огромно разбиране“, заяви той. „Всеки ден сме заедно с Наско Сираков. На мен юридическото прехвърляне на акциите не ми влияе. Аз бях болен по време на предишното събрание на акционерите. Документално дали те са на мое име или не, няма значение. Нито за момент не съм се съмнявал в думата на Наско Сираков. Бях на стадиона на мача със „Славия“, ще бъда пак в неделя. Ако мога да бъда полезен, ще бъда“, добави баскетболният треньор.

„Инсинуации и клюки са, че съм в лоши отношения и с Павел Колев. Моите ангажименти към баскетбола са много по-сериозни, но всякакви твърдения за лоши отношения между нас тримата не отговарят на истината. Феновете изразиха позиция и не бяха съгласни с някои неща. Но силното в „Левски“ е, че хората имат позиции и не могат да бъдат манипулирани. Не мога да се сърдя на тези, които неистово са ни подкрепяли“, добави още той.
„Ако PalmsBet не ни бяха помогнали със сума… Ние с помощта на двата спонсора успяхме 60-70% от старите задължения да изчистим“, разкри Папазов. „Финансовите параметри определят спортно-техническата работа, за съжаление. Факт е, че „Левски“ е в тежко състояние. Прави чест на Наско, че дава пълен картбланш на Славиша Стоянович. С парите от Паулиньо бяха привлечени сегашните чужденци. Според Баждеков, който е доайен, от 2000 г. не е имало толкова нисък бюджет в „Левски“. Рано или късно „Левски“ ще бъде там, където му е мястото“, добави той.
„До голяма степен определящото за резултатите, е финансовото състояние. Разбира се, някой по-добър треньор може да постигне повече, но повече е финансовото състояние“, откровен е Папазов. „Има сериозен интересен да влязат две чужди компании, има предварителни разговори. Но нещата стават много бавно“, разкри още Тити. „Левски“ е най-рекламният продукт в държавата. Ако има възможност да бъдат привлечени 3-4 класни чужденци, ще е добре. И да се дава шанс на млади момчета като Марин, Мартин… Но може би феновете искат резултати. Сега беше моментът за българите. Насиру е футболистът с най-висок договор, който ние наследяваме. Дано да е полезен за отбора“, добави Папазов.

„Спас Русев направи страшно много. Той купи карти за 100 000 лв. В България се продава клюката. Той е много ценен за „Левски“, има авторитет, контакти… Ние много разчитаме на него. Отделно, знаете за въпросния дълг, който се изчисти. Спас Русев доказа, че се е разболял от болестта „Левски“, каза още Тити.

„Парите от Найджъл Робърта не можем да разтеглим. С Хубчев и екипа му силно се надявам, че ще се разберем. Нормално е да ги боли след начина, по който се разделихме. На този етап нямаме индикации някои да иска да си тръгва заради неизплатени заплати. Всички са доста либерални и имат отношение“, добави той. „Павел Колев иска да напусне. Той е полезен, но Наско Сираков изчаква да се намери заместник“, заяви силният човек на „Герена“. „Феншопът може да бъде един много сериозен приход. Феновете все пак трябва да получават нещо. Едно е да дадеш 10 лева ей така, друго е да дадеш 30 лева за суитшърт, който да носиш“, добави Папазов. „Вероятно ще има инициатива във връзка със 107-годишната на „Левски“. Трябва Наско Сираков да стане президент на БФС, за да стане БФС „синьо“, заяви шеговито Папазов, но след това уточни, че бившият футболист няма амбиции да става президент на БФС. „Трябва да се има търпение. Всичко ще се случи. Това, което направиха феновете, няма начин да не бъде наградено. „Левски“ е създаден да побеждава. Името на Апостола не е за оцеляване“, заключи Константин Папазов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html