събота, 27 април 2024 г.

ПСЖ свали „Байерн“ от трона, „Челси“ също е на полуфинал

„Байерн“ спечели с 1:0 реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига с ПСЖ, но отпадна. Преди седмица баварците загубиха с 2:3 в Мюнхен и заради повечето допуснати гола на чужд терен отпаднаха. Това значи, че трофеят от Шампионската лига ще има нов притежател.

Играчите на Маурисио Почетино заслужиха триумфа си с офанзивен футбол във втория мач, макар че го загубиха. Те направиха куп пропуски най-вече чрез суперзвездите си в атака Неймар и Килиан Мбапе. Бразилецът удари две греди и по чудо не се разписа. „Байерн“ успя да стигне до попадение чрез Ерик Максим Чупо-Мотинг в края на първото полувреме, но като цяло създаде много по-малко ситуации пред вратата на Кейлор Навас, спрямо първия мач, в който отправи 30 удара и загуби. В 37-ата минути Неймар уцели напречната греда. Малко след това бразилецът се озова очи в очи с германския страж и стреля в левия страничен стълб.

Противно на логиката „Байерн“ откри резултата. Давид Алаба стреля и Навас спаси, но с добавка Чупо-Мотинг реализира срещу предишния си отбор – 1:0. След 60-ата минута темпото поспадна и ПСЖ започна да се защитава уверено, като разчиташе на смъртоносните си контраатаки. При една такава Мбапе се откъсна зад защитата и вкара, но при паса към него бе в много тънка засада. Лерой Сане се опита да вкара в 82-ата минута. Той влезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но неточно. „Байерн“ опита финален щурм, но не успя и приключи с Шампионската лига.

В другия четвъртфинал „Челси“ загуби с 0:1 от „Порто“, но с общ резултат 2:1 се класира за финалната четворка. Гола вкара Мехди Тареми в 94-ата минута. През първата част двата отбора не отправиха нито един точен удар в двете врати. Досега пред този сезон в Шампионската лига това се бе случвало само веднъж – през декември „Динамо“ (Киев) и „Ференцварош“ не уцелиха нито веднъж вратата на съперника, като в крайна сметка мачът завърши 1:0 за украинския тим. След поредица от пропуски гол все пак падна. Центриране на Нану отдясно бе засечено от Мехди Тареми с неспасяема превъзходна ножица. Малко след това голмайсторът се опита да си изпроси и дузпа, но симулацията му донесе само жълт картон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html