неделя, 5 май 2024 г.

Везенков и „Олимпиакос“ делят 250 000 евро бонус от Евролигата

Александър Везенков и „Олимпиакос“ не успяха да достигнат до плейофите в Евролигата през този сезон, след като финишираха на 12-то място в края на редовния сезон. Дори и тази позиция обаче носи нещо положително на гръцкия гранд. Според медиите на Стария континент, цитирани от bball, „червено-белите“ на Александър Везенков ще приберат бонус от 250 000 евро. Различни суми получават тимовете в зависимост от местата им в крайното класиране на редовния сезон, като най-много ще има за лидера „Барселона“ – 1.5 млн. евро.
Бонуси обаче ще има за първите 14 тима, като последният от тях АСВЕЛ ще вземе 150 000 евро. АЛБА (Берлин), „Панатинайкос“, „Цървена звезда“ и „Химки“ не влизат в тази графа, тъй като са последни в класирането. Общата сума за бонуси е 37.5 млн. евро.

Иначе 1/4-финалите в турнира на богатите стартират на 20 април и ще продължат най-късно до 4 май. Играе до три успеха. Победителите ще се класират за Финалната четворка, която ще се състои от 28 до 30 май в Кьолн. Двойките са „Барселона“ – „Зенит“ (Санкт Петербург), ЦСКА (Москва) – „Фенербахче“, „Анадолу Ефес“ – „Реал“ (Мадрид) и „Армани Олимпия“ (Милано) – „Байерн“ (Мюнхен).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html