неделя, 5 май 2024 г.

Неймар: Оставам в ПСЖ

29-годишният бразилски нападател на ПСЖ Неймар сложи край на спекулациите за бъдещето си. Договорът на Неймар с парижани изтича през лятото на 2022 г. и в последните месеци усилено се спекулираше, че може да се завърне в „Барселона“. Такъв ход обаче вече не е на дневен ред, става ясно от думите на самия футболист след отстраняването на „Байерн“ (Мюнхен) в 1/4-финалите на Шампионската лига. „Удължаването на договора ми вече не е проблем. Очевидно е, че в Париж се чувствам като у дома си. Вече съм много по-щастлив, отколкото преди“, коментира Неймар, цитиран от DAZN Brazil.
Нападателят премина в ПСЖ през 2017 г. срещу рекордните 222 милиона евро, като това беше сумата, записана като откупна клауза при предсрочно прекратяване на договора му на „Камп Ноу“.

Очаквано и президентът на парижани Насер Ал-Халаифи бе повече от доволен от класирането на тима му за полуфиналите на Шампионската лига. „Нашата цел винаги е била да стигнем колкото може по-напред, да стигнем до финала и да го спечелим. Можехме да вкараме и 3-4 гола, но важното е, че продължаваме напред. Вярвам в нашия отбор, той израсна и придоби опит. Елиминирахме „Барселона“ и „Байерн“, което означава много. Гордея се с всички. Вложихме много в клуба, за да спечелим Шампионската лига и всички възможни трофеи. Не виждам причини Неймар и Килиан Мбапе да искат да си тръгнат. Ние наистина имаме всичко необходимо, за да спечелим всички турнири“, каза Ал-Халаифи. Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино добави: „Липсваше ми този адреналин. Футболът е прекрасен спорт. Не трябва да се предаваш никога. Постарахме се колкото можем днес и трябва да продължим да работим“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html