неделя, 5 май 2024 г.

Първото заседание на новия парламент ще бъде в старата сграда

Новият 45-и парламент ще стартира в старата сграда на площад „Народно събрание“ на 15 април. Това решиха представители на парламентарните сили, избрани на последните избори. Те се събраха този следобед на организационна среща за първия ден от мандата си.

Идеята заседанието на Народното събрание да се проведе в старата сграда е била на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която е втора политическа сила. Те настояват и следващите заседания се провеждат там.

Единствено от първата политическа сила – ГЕРБ не коментираха решението, но от казаното от участниците в срещата стана ясно, че са били против.

От името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предложил работата на депутатите да се върне изцяло в старата им пленарна зала. Той бил подкрепен от Мая Манолова, но до окончателно решение не се стигнало. Този въпрос ще се решава от новия Председателски съвет на парламента.

За това, че предложението е дошло от „Има такъв народ“, потвърди и  Йорданов.

„Заседанието ще е в старата сграда, която е с надпис “Съединението прави силата”, коментира пред журналисти на излизане от срещата Мая Манолова, която представляваше “Изправи се! Мутри вън”. Тя подчерта, че старата сграда била символът на парламентаризма.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html