неделя, 5 май 2024 г.

Правиш си тест за COVID-19 и ти дават билет за атракцион

Феновете на увеселителните влакчета в Нидерландия, които се подложат на ковид тест за носна намазка, ще могат да получат билети за отворилия врати атракционен парк, предава Ройтерс.

Той беше първият, който стана достъпен за публиката, след като заради пандемията беше закрит миналата година. Бяха предложени 1000 безплатни билета , като в подобна инициатива се включиха цветарското изложение Кукунхоф, зоопаркове, казина и исторически туристически атракции, предава БТА.

Посетителите на възраст над 12 години трябваше да си резервират билет онлайн и да се запишат за антиковид тест в предварително посочени пунктове.
Негативният резултат, установен 40 часа преди посещението, трябва да бъде предоставен чрез специално приложение за смартфон. А на входа се изисква и документ за самоличност.

Нидерландските младежи откликнаха с готовност на инициативата. Като Винченцо ван Вайк, който сподели: „Да изтраеш 5-секундна намазка от носа срещу цял ден забавления си е една много добра сделка“, коментира тийнейджърът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html