неделя, 5 май 2024 г.

Отцепват цял хотел за спортисти с коронавирус в Токио

Организаторите на олимпийските игри в Токио планират да подсигурят 300 стаи за спортисти, които са с положителен резултат за коронавирус, дори да са без симптоми или само леки такива. Според агенция „Киодо“ организационният комитет смята да резервира цял хотел, разположен на няколко километра от олимпийското село, което ще струва няколко милиона долара.
Спортисти и други участници в Игрите, които не се нуждаят от хоспитализация, ще бъдат поставени под карантина в стаите за срок от 10 дни, а медицинският персонал ще се грижи за тях денонощно, се казва в съобщението. Комитетът ще подготви и около 30 специални автомобила за транспортиране на заразените до хотела.
Състезателите ще се подлагат на тест за коронавирус на всеки 4 дни, съгласно условията за провеждане на олимпиадата, която бе отложена с 1 година заради световната пандемия.

В същото време от МОК обявиха, че не са информирани официално от Северна Корея, е спортистите й няма да участват на олимпиадата. „Трябваше да проведем конферентен разговор с местния комитет и да обсъдим ситуацията с коронавируса в Северна Корея, но това така и не стана. Не сме получили официално заявление, че в Токио няма да има спортисти от КНДР“, казаха от МОК.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html