неделя, 5 май 2024 г.

Дузпа в продължението спря ЦСКА за трите точки срещу „Арда“

ЦСКА изпусна победата срещу „Арда“ в продължението на мача между двата състава от Първа лига. Двубоят на стадион “Българска армия” завърши 1:1. Двата отбора изиграха динамичен двубой, в който развръзката дойде през второто полувреме, когато паднаха и двата гола. Дузпа в добавеното време осигури равенството на гостите от Кърджали, а освен всичко друго, и двата тима удариха по една греда. Равенството отдалечи „червените“ на 11 точки от лидера „Лудогорец“, който по-рано днес победи Монтана с 1:0 след гол от спорна дузпа.

Домакините поведоха в 68-ата минута. Георги Йомов отигра добре ситуация на десния фланг и пусна извеждащ пас към Федерико Варела, който центрира и от няколко метра Кайседо не сбърка за 1:0. Повторенията показаха, че Йомов е бил в засада преди да комбинира с Варела. В първата минута на продължението съдията отсъди спорна дузпа, след като Пламен Крумов падна. Тонислав Йорданов застана зад топката и отбеляза, макар Бусато да хвана ъгъла му – 1:1.

След срещата и от двата лагера се нахвърлиха върху рефера Васимир Ел Хатиб.

Едни печелят със спорна дузпа, други изравняват със спорна дузпа. Току що гледах повторението. За мен няма абсолютно никаква дузпа. Направих ротации, доволен съм от отбора. Малко бяхме уморени. Нормално е, имаме мачове през 2 дни. Продължаваме по програмата и не се отклоняваме. Който работи добре е на терена. Бачкане и конкуренция, така се става. Оптимисти сме за мача с „Лудогорец“. Не трябва съдиите да са водещ фактор. Те не трябва да се забелязват. Ако имат някакви цели ЦСКА да не играе в Европа, направо да ни изваждат. Това е всеки един мач. Не искам да коментирам съдиите, но се налага. То е едно мрънкане, едни чудеса“, обяви треньорът на „червените“ Любо Пенев.

Петър Занев пък разкри какво му е казал съдията в ситуацията с дузпата: „Арда“ си тръгна с точката, защото видяхте какво се служи в 93-ата минута. За мое съжаление, аз бях участник. Какво да кажа? Има репортажи, компетентните хора ще кажат. Тогава да се дават по 10 дузпи на мач. Дори си вдигнах ръцете, тръгнах към нашия вратар, за да го подсигуря. Нека главният съдия коментира, той каза, че залага името си и ако нямало дузпа, щял да се откаже от съдийството. Беше 100% категоричен. Нека се погледне на репортажа и се види“.

От „Арда“ също се чувстват ощетени. „Съдиите ни отнеха победата, ЦСКА ни вкара от засада. Не знам какви претенции имат за дузпата, тъй като тя беше чиста. Много добре се видя, че Занев задържа с ръце Пламен Крумов“, заяви президентът на клуба Петър Пешев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html