неделя, 5 май 2024 г.

Бабикян разпредели ролите в „Изправи се! Мутри вън!“

кадър БНТ

Орел, рак и щука са ролите, които Арман Бабикян от бившето „отровно трио“ определи за коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, от която самият той бе избран за депутат.

В коментар пред БНТ за различните мнения, изразявани от адвокат Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мая Манолова за евентуална подкрепа към ново правителство, Бабикян заяви, че няма разцепление в малката им коалиция. Да не се окаже, че тази коалиция е минимодел на едно бъдещо правителство, което трябва да събере орела, рака и щуката, попита Бабикян.

С „Има такъв народ“ просто си разговаряме, налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите, каза още Арман Бабикян. Това обаче не са преговори, а разговори, категоричен е Бабикян, който уточни, че не говори от ничие друго, а само от свое име.

„Задача номер едно е да съставим кабинет без участието на ГЕРБ. Това, което сме казали на площада, това са целите ни, допълни Бабикян.

Не мога да кажа, че съм обнадежден, но очаквам да видя действия. Много отдавна не вярвам на думи, заяви той.

Като минат изборите и всеки започва да прави собствени сметки. Има хора, които смятат, че не е важно да се управлява умно страната, а да останат чисти и девствени, за да могат да се оглеждат в огледалото и да не ги ругаят собствените им поддръжници, смята Бабикян.

Не се прави разлика между коалиция и подкрепа за управление. Политическите сили, които довчера бяха извън парламента ясно подчертават, че не желаят коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи става дума за правителство на малцинството. И тук идва тънката политическа сметка, обясни още Арман Бабикян.

При втория мандат се търсят гаранциите – гаранционните политици за независимост. Няма друг начин да се изкърти феодалният модел на Борисов, категоричен е Бабикян. Лично за себе си той заяви, че не става за министър.

„Най-сексапилната новина е кой ще е премиер, но далеч по-важно е кой ще е председател на парламента“, смята Бабикян.

Разбира се, че ще подкрепим правителство, ако нямаме министър, стига да са грамотни и да разбират от работата си, да не са събирани по бензиностанциите.

По думите му, има едни „телешки надежди“, че след 2 месеца пак ще направим избори, още повече ще гласуват за нас и чудото ще се случи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html