неделя, 5 май 2024 г.

„Ливърпул“ с първа победа на „Анфийлд“ от декември

С късен гол на защитника Трент Александър-Арнолд „Ливърпул“ успя да победи „Астън Вила“ с 2:1 в мач от 32-рия кръг във Висшата лига. „Червените“ отново не убедиха с представянето си, но взеха трите точки с повече характер. Победата е първа за шампионите на техния стадион „Анфийлд“ от декември. Тимът прекъсва серия от шест поредни загуби и общо осем двубоя без победа вкъщи. С трите точки мърсисайдци влизат и в Топ 4, като имат по-добра голова разлика от „Уест Хем“.

„Ливърпул“ успя да обърне развоя на срещата, след като Оли Уоткинс откри за „Вила“ в 43-ата минута. Мохамед Салах изравни в 57-ата, а Александър-Арнолд беше точен в добавеното време.

Лидерът „Манчестър Сити“ пък загуби за едва трети път у дома и общо четвърти през сезона на Албиона. Устремилият се към титлата отбор на „гражданите“ не успя да се справи с „Лийдс“ у дома, макар да игра с човек повече цяло полувреме и отстъпи на новаците в елита с 1:2. Тимът на Пеп Гуардиола ще трябва да спечели още 11 точки в оставащите шест кръга, за да си осигури трофея. Героят за „белите“ на „Етихад“ бе Стюърт Далас, който преди десет дни бе титуляр за Северна Ирландия в световната квалификация срещу България. Опитният флангови футболист вкара и двата гола за победителите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html