неделя, 5 май 2024 г.

Защо ВМРО иска касиране на изборите в Турция

кадър Нова телевизия

Изборите в Турция трябва да бъдат касирани, защото както винаги са били фарс, смята евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Вотът беше организиран от турската държава. Бяха извършени съществени изборни нарушения – агитация в секциите, превозване на избиратели от секция в секция с автобуси, непроверяване на личните карти, организирано попълване на декларации от трети лица. Гласуването в Турция е организирано и контролирано, категоричен бе Джамбазки.

Според него ДПС е получило поне два мандата благодарение на изборните нарушения.

На въпрос защо ВМРО загуби на изборите, той отговори: „На това управление му се наложи да взима решения в най-голямата истерия в живота ни. Много хора са недоволни от мерките, много хора загубиха работата си. Това е оценка на управлението. Ротацията в политиката е напълно нормален процес”.

По думите на Джамбазки всички партии трябва да покажат своята политическа решимост и да съставят правителство. „Нито пандемията е отминала, нито икономическата криза. Отиването на нови избори би било безотговорно”, поясни зам.-председателят на ВМРО.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html