неделя, 5 май 2024 г.

Везенков стана реализатор №1 на „Олимпиакос“ в Евролигата

Най-добрият български баскетболист – Александър Везенков, изигра поредния си страхотен мач за „Олимпиакос“. Националът изведе тима до успех с 82:75 у дома срещу „Химки“ в Евролигата. Везенков завърши двубоя с „дабъл-дабъл“ – 20 точки и 11 борби, към които прибави и една асистенция за 30 минути на паркета. Тежкото ни крило завършва кампанията като най-добър реализатор в Евролигата за гръцкия гранд през 2020/2021, записвайки средно по 12.5 точки при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 50%, както и 43% зад дъгата и 88% от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той прави средно и по 5.4 борби и 1.1 асистенции в общо 31 мача.
Двубоят нямаше значение за тима от Пирея, който вече бе загубил шансове да се класира за плейофната фаза. „Химки“ също се сбогува с Евролигата, завършвайки на последното място.

Друг наш национал – Дий Бост, ще играе на финал във втория по сила европейски клубен турнир Еврокъп. Натурализираният американски гард и съотборниците му от френския „Монако“ спечелиха полуфиналната серия с испанския „Гран Канария“ с 2-0 победи, след като взеха и втория мач със 76:74 като гости в Лас Палмас. Това ще бъде първото участие на тима от Княжеството във финала за трофея от Еврокъп, а освен това си осигури място в Евролигата през следващия сезон. На финала „Монако“ ще срещне победителя от другия полуфинал между „Виртус“ (Болоня) и УНИКС (Казан). Там резултатът е 1-1, като серията ще се реши в последен трети мач на 14 април.
31-годишният Бост наниза 15 точки и направи 5 асистенции при 6/13 стрелба от игра, за да помогне на монегаските да достигнат до финалния двубой.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html