неделя, 5 май 2024 г.

Турчин с френски паспорт хванат на границата ни с контрабандно оръжие

Голямо количество оръжие и боеприпаси са задържани при опит за контрабанда от Турция през България за страна от Западна Европа на ГКПП „Капитан Андреево“. Това съобщиха на съвместна пресконференция на граничния пункт окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и зам.-директорът на Агенция „Митници“ Георги Александров.

Пратката е открита на 5 април. Става дума за 186 пистолета от различни марки и 7475 патрони от различни калибри. Те са открити при проверка на микробус с френска регистрация, в който сам е пътувал френски гражданин от турски произход, роден през 1980 година, уточни Стоянов. Пистолетите са били газови, но чрез премахването на муфите на цевта са били преправени на годни за огнестрелни оръжия. Първите два пистолета са намерени под акумулатора на буса. След сканиране с рентген контрабандният товар е открит още на различни всевъзможни места в превозното средство, включително и в горивния резервоар.

За предполагаемия трафикант е поискана мярка за неотклонение задържане под стража. По линия на международното сътрудничество станало известно, че обвиняемият има многобройни криминални регистрации във Франция.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html