неделя, 5 май 2024 г.

Пентагонът подклажда лявоекстремисткия расизъм

„Вашингтон Екзаминър“

В името на борбата с екстремизма и расизма, Министерството на отбраната на президента Джо Байдън насърчава расовия екстремизъм. През февруари министърът на отбраната Лойд Остин заповяда, че „всеки служител на министерството“ трябва да участва в „изчакване“ (това е специална тренировъчна сесия) за справяне и противодействие на „екстремизма в редиците на службата“. Заповедта е в отговор на доклади и опасения, че броят на „привържениците на бялото върховенство и други вътрешни терористи и  антиправителствени екстремисти“ нараства сред персонала на въоръжените сили на САЩ.

Бялото превъзходство явно е сериозно заболяване. Дори някои да са казали, че опасението е преувеличено, инициативата на Остин е поне защитима и дори похвална, стига да се фокусира върху конкретни действия и военни отговорности. Уви, а може би и предсказуемо, програмата се е превърнала не само в нонсенс за социална справедливост, но и в насърчаването на „попляскването“, което изостря расовите разделения, вместо да ги лекува.

Ако  погледнем  съобщенията на всекидневника, издаван от Heritage Foundation, ще открием тревожна информация. Там е публикувандневния ред на среща „на всички страни“, състояла се на 22 март, която очертава „политика… за справяне с екстремизма“  в армията. Дневният ред включва четири страници с „допълнителни сведения и източници“, с които лидерите трябва да се запознаят подробно, преди да  отидат  на сесията.

Там  няма нормални сведения например, за истории от ерата на защитата на гражданските права, нито балансиран списък от научни изследвания за неонацисти и бели расисти например. Вместо това Пентагонът казва на своите мъже и жени да поглъщат тенденциозни произведения на леви организации и писатели и на чернокожи сепаратисти. Сред препоръчителните ресурси е „Южен център за бедност“ – богата, широко дискредитирана лява организация, която погрешно включва обикновени консервативни медии и източници в прехвалените си списъци с „групи на омразата“ в САЩ. Сред останалите радикални трактовки и видеоклипове в списъка, даден за четен от служителите на Пентагона, най-лоши са две книги на радикалния Ибрам Кенди – шарлатанин, който забогатя, разпространявайки вредното послание, че всъщност всички бели по своята същност са расисти и всички чернокожи по своята същност са жертви. И включването на Кенди в списъка не е само от сорта „за ваша информация“. По думите на листовката със задължителна  литература „Как да бъдем антирасисти“ на Кенди е „наелектризираща комбинация от етика, история и закон“, която е „съществена за всеки, който иска да премине отвъд осъзнаването на расизма към следващата стъпка: допринасяне за формирането на справедливо общество“. Не, не е наелектризиращо и не е от съществено значение, това е отвратителен расизъм.

Междувременно проверка покза, че не е задължение на военните – всъщност е изцяло извън пределите на техните задължения – да участват във формирането на „справедливо общество“. САЩ имат жизнена гражданска култура, за да работят по тези цели. Работата на Пентагона не е да насърчава „справедливост“ или „социална справедливост“. Неговата работа, както става ясно от законите, със сигурност не е да отсее екстремистки групи в границите на САЩ. Неговата работа абсолютно не е да учи войници, моряци и летци, че САЩ са расистка държава по своята същност. Вместо това неговата работа е единствена и пряка: да се подготви толкова добре за победа във войни, че изобщо да можем да възпираме война.

Противопоставеният дневен ред, прокаран през последните няколко месеца, далеч надхвърля задължението на Пентагона да гарантира, че привържениците на бялото превъзходство не проникват в редиците му. Дневният ред трябва да бъде преразгледан, събран, изхвърлен. Той няма разумно място в арсенала на въоръжените сили.

Заглавието е на редакцията

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html