неделя, 5 май 2024 г.

Гол фен прекъсна мач от Лига Европа

Гол фен прекъсна за кратко срещата между Гранада и Манчестър Юнайтед от 1/4-финалите на Лига Европа. Подобни случи изобщо не са рядкост в спорта и футбола, но сега необичайното е, че заради мерките срещу коронавируса този мач както и всички останали, се играят без публика. Заради това е странно как брадатият мъж е успял първо да влезе на стадиона, а след това и без проблеми да се съблече и да изскочи на терена.

Иначе фаворитите от Манчестър надвиха Гранада като гост с 2:0. Тимът на Оле Гунар Солскяр стигна до успеха с едва три точни удара. Маркъс Рашфорд откри в 31-ата минута, а Бруно Фернандеш вкара четири минути преди края от дузпа. Попадението бе под №20 за Рашфорд през този сезон. Той вкара 10 във Висшата лига, 6 в Шампионската лига, 2 в Лига Европа и по веднъж за Купата на Англия и ФА Къп. Той е четвъртият играч в Англия с поне 20 гола във всички турнири през настоящата кампания. Преди това Хари Кейн („Тотнъм“, 29), Мохамед Салах („Ливърпул“, 27) и Бруно Фернандеш (23) преминаха тази кота. Освен това Маркъс вкарва повече от 20 гола за първи път в два поредни сезона. През сезон 2019/20 той завърши с 22 попадения.
„Червените дяволи“ няма да могат да разчитат на трима основни играчи в реванша. Люк Шоу, Скот Мактомини и капитанът Хари Магуайър получиха картони и няма да играят на „Олд трафорд“ след седмица.

В Лондон „Арсенал“ изигра слаб мач срещу „Славия“ (Прага), завършвайки 1:1. След много трудности „топчиите“ вкараха в 86-ата минута с хубаво изпълнение на Никола Пепе. В продължението обаче англичаните действаха разконцентрирано при корнер и „Славия“ изравни, като точен беше Томаш Холеш.
„Рома“ се справи с „Аякс“ с 2:1 като гост. Дейви Класен откри в 39-ата минута, а в началото на втората част Душан Тадич пропусна дузпа. Гостите от Рим стигнаха до обрат на чужд терен чрез Лоренцо Пелегрини в 57-ата минута и Ибанес в 87-ата.
Последният 1/4-финал в Загреб между „Динамо“ и „Виляреал“ завърши с успех на испанците с 1:0. Жерар Морено се разписа за гостите в 44-ата минута.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html