петък, 3 май 2024 г.

Убитият от „Симеоновско шосе“ застрелян с пистолет „Макаров“

Близо 25 свидетели са разпитани за показното убийство на Николай Дракополов, а прокуратурата е назначила серия от експертизи, които трябва да установят детайли около престъплението,  след  като 46-годишният мъж бе застрелян с два куршума  в главата на светофар „Симеоновско шосе“ в София. Убийството стана на 6 април. Най-вероятно оръжието на убийството е пистолет „Макаров“.

Все още няма официална информация за много от основните въпроси – дали стрелецът е бил сам, или е имал съучастник, който го е чакал с автомобил и му е помогнал да се оттегли от местопрестъплението след стрелбата; дали шофьорите на автомобилите, чакали заедно с Дракополов на кръстовището, са успели да видят стрелеца и могат ли да го опишат и разпознаят? Според предварителната информация по случая мъжът е бил облечен като клошар, с шапка и шал.

Разследващите все още не са потвърдили  официално с какво оръжие са произведени изстрелите и дали детето на Дракополов, което е пътувало с него, е видяло извършителя. От прокуратурата не съобщават и дали са намерени записи от видеокамери и видеорегистратори на автомобили, които са минали през мястото на убийството преди стрелбата и ако има такива записи, какво се вижда на кадрите.

Проверяват се всички възможни версии, като сред тях са конфликт с партньори от бизнеса с внос на автомобили, заловени пратки с кокаин или предупреждение към други хора, с които Николай Дракополов, собственик на  автокъща, е бил близък. Проверява се и дали става въпрос за уреждане на лични отношения или за поръчково убийство. Според близки на Дракополов той не е получавал заплахи преди смъртта си. Криминалисти са единодушни, че става въпрос за поръчково убийство.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html