неделя, 5 май 2024 г.

Тайгър Уудс се пребил заради превишена скорост

Голфърът Тайгър Уудс е шофирал с двойно по-висока скорост на участъка от пътя, където претърпя инцидент на 23 февруари, съобщиха властите в окръг Лос Анджелис. „Уудс е карал със 135-140 км/ч по спускащ се участък от магистрала извън Лос Анджелис, където има ограничение на скоростта от 72 км/ч.“, каза шериф Алекс Вилануева на пресконференция, в която представи резултатите от разследването на инцидента.
Уудс продължава да се възстановява претърпените фрактури на пищяла и фибулата на десния крак, както и наранявания на костите на стъпалото и на глезена, заради което бе хоспитализиран за няколко дни в болница „Харбър“ в Лос Анджелис. Анализатори са на мнение, че тези наранявания могат да оставят Уудс извън международната професионална голф верига завинаги, въпреки че голфърът все още не е коментирал бъдещето си. Заключенията на разследващите са, че Тайгър е ускорил спускането, вместо да се забави във въпросния участък от пътя, и че е прекосил две насрещни ленти, преди да се удари в дърво.

Уудс е един от най-успешните голфъри на всички времена, с 683-седмичен рекорд на първо място в света, последно от март 2013 г. до май 2014 г. Спортистът, роден в Кипрес, Калифорния, е печелил Августа Мастърс пет пъти, има три US Open титли и още три от British Open.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html