неделя, 5 май 2024 г.

Самуел Финци играе главна роля във филм за Борис Бекер

22-годишният Бруно Алекзандер (вляво) ще влезе в обувките на легендата Бекер

Българският актьор Самуел Финци ще изиграе една от главните роли във филма „Играчът“, посветен на кариерата на легендарния Борис Бекер. Финци ще се превъплъти в образа на треньора на Бекер – Гюнтер Бош, под чието ръководство германецът печели първата си титла на „Уимбълдън“ като 17-годишен през 1985 г.
Именно пътят към трофея в Лондон е в основата на филма. За създаването на лентата бе обявено още в началото на 2020-а, но коронавирусът забави началото на снимките. Година по-късно процесът вече е в ход, а с това бяха обявени и имената на главните актьори. Ролята на младия Бекер ще играе 22-годишният Бруно Алекзандер, който е известен с ролите си още от детските си години.
Ролята на Финци ще бъде водеща, защото Гюнтер Бош има голяма роля за развитието на Бекер. Като национален треньор на Германия при юношите Бош открива таланта на Бекер и в името на развитието му се посвещава само на него. Под ръководството на Бош Бекер печели „Уимбълдън“ през 1985 и 1986 г. През 1987 г. двамата се разделят като тенисистът мотивира решението си със следните думи: „Нуждая се от треньор, който да не се грижи за мен ден и нощ.“ След 1989 г. Финци живее и твори в Германия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html