сряда, 1 май 2024 г.

До часове обявяват край на извънредното положение!

До часове здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов обявява край на извънредното положение заради третия пик на ковида. Това разкриха за „Антени“ служители на здравното ведомство. България ще бъде отворена, независимо че и днес са регистрирани нови 4000 случая на коронавирус.

Със заповед на проф. Ангелов до 11 април бяха преустановени присъствените учебни занятия, груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа, груповото присъствие на занятия във висшите училища, езиковите центрове, конгресните и конфертни мероприятия, семинари, конкурси, обучения и тиймбилдинги.

След отпадането на забраната ще бъдат отворени всички заведения – барове, ресторанти, сладкарници, кината, театрите, библиотеките, както и ще бъдат разрешени събиранията и тържествата от частен характер. Почти сигурно ще бъдат отворени стадионите и залите за зрители на спортни състезания, СПА и фитнес центрове, плувни басейни.

Припомняме, че на заседание на Министерския съвет днес премиерът Бойко Борисов призова анти ГЕРБ коалицията да поеме своите отговорности по управлението на страната и да излезе пред избирателите с ясни и национално отговорни послания и решения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html