неделя, 5 май 2024 г.

Американец ще подготвя най-добрия ни плувец за олимпиадата

Най-добрият български плувец в момента – Антъни Иванов, ще се подготвя за олимпийските игри в Токио индивидуално, с програма, изготвена от треньора му в университета в САЩ, а не с националния тим, информира bTV. Това беше решено на редовно събрание на Управителния съвет на федерацията, проведено днес. Иванов е депозирал искане, а от централата ще се съобразят с него и заявиха, че ще му осигурят всичко нужно за добра подготовка.
„Имейлът от Антъни Иванов беше за неговото решение как да продължи подготовката за олимпийските игри. Съобразихме се с неговото желание. Той иска да тренира с американския си треньор. Ще му бъде осигурено, както е по договор, всички възможности за провеждане на добра подготовка. Разбрахме се“, заяви президентът на федерацията Георги Аврамчев. „Той не се отказва от националния отбор, ще пътува с него, но иска да продължи подготовката си по програмата, която е направена от неговия американски треньор в университета. Това беше планувано още от лятото на миналата година. Сега ни потвърди“, добави той.
Българският плувец заяви това свое намерение в разгара на допинг скандала в националния тим. Той беше категоричен, че няма да разчита на селекционера Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров. В края на февруари бяха разкрити 3 положителни проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Тогава Иванов заяви, че вярва, че момчетата не са пили станозолол на своя глава. Разследването на федерацията по случая продължава. След като станаха ясни трите проби, от централата поръчаха повторно тестване на всички плувци, участвали в лагерите, както и на дадените им хранителни добавки. Резултатите трябва да станат ясни в близките дни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html