неделя, 5 май 2024 г.

Синът на Байдън пое отговорност за алкохола и наркотиците

Хънтър Байдън

Хънтър Байдън, синът на американския президент Джо Байдън, коментира публичната си борба с наркоманията и алкохолната зависимост, заявявайки, че животът му „не е таблоид“. „Не принадлежа към администрация, принадлежа към семейство“, каза той пред Би Би Си.

Той пое отговорността за „създаването на лична история …, която всеки би разбрал, че ще бъде сензация в таблоид“. Хънтър Байдън не избегна и темата за работата си с украинската енергийна компания Burisma. Г-н Байдън беше директор в управителния съвет на Burisma, докато Джо Байдън беше вицепрезидент на САЩ и водеща личност на администрацията на Барак Обама за отношенията между САЩ и Украйна.

Тези бизнес сделки го превърнаха в честа мишена на републиканската критика по време на предизборната кампания през 2020 г. и бяха в центъра на първия импийчмънт на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Разследването за импийчмънт беше съсредоточено върху разговор на Тръмп с президента на Украйна, в който той изглежда го притиска да започне разследване на кандидатите за Белия дом.

51-годишният Байдън- син защити позицията си в украинската компания. Въпреки че не е доказана престъпна дейност от страна на кандидатите, високопоставен служител на държавния департамент на САЩ изрази опасения относно потенциален конфликт на интереси още през 2015 г. Хънтър Байдън призна, че името на баща му е „отворило врати, които няма да бъдат отворени за други хора“. Но той каза, че това е било „и привилегия, и тежест“. 

Майка му и сестра му загиват в автомобилна катастрофа през 1972 г., при която той и брат му оцеляват. В интервюто той говори за връзките между травмата, която е претърпял, и зависимостта си от наркотици и алкохол. „В центъра на всеки зависим има нещо, което липсва, което те чувстват, че трябва да запълнят… Нищо не може да го запълни. И така вие се вцепенявате“. След като брат му Бо умира от рак през 2015 г., Хънтър казва, че „е слязъл на наистина тъмно, тъмно място“.

„Брат ми току-що беше починал, бях се разделил със съпругата си, бях в апартамент сам и по принцип пиех до смърт. Беше ужасно. И комбинирайте това със зависимостта и наистина е трудно да се преодолее“, споделя Хънтър. Що се отнася до възможността баща му да се кандидатира отново на 82 години на следващите президентски избори, той смята, че Джо Байдън е с по-свеж ум от него и има огромна енергия.

Гледайки към бъдещето си, Хънтър Байдън каза, че пристрастяването „никога не си отива“, но че много зависими „са правили невероятно брилянтни, велики, невероятни неща“. „Време е да започнем да разглеждаме зависимостта като проблем на психичното здраве, а не като етичен или морален проблем“, смята той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html