неделя, 5 май 2024 г.

Любо Пенев начерта целите: Купа, Европа и шампион – това е!

Новият наставник на ЦСКА Любослав Пенев даде своя първи брифинг при завръщането си на стадион „Българска армия“. Ел Голеадор говори преди утрешния първи полуфинал от турнира за Купата на България, в който „червените“ ще срещнат шампиона „Лудогорец“.

„ЦСКА се развива, заварил съм нови неща и положителни, което е много добре! Няма личен план, има план „ЦСКА“. Моята философия е, че това е ЦСКА – възпитавам моите футболисти да играем винаги за победа. Идеята е винаги да побеждаваме. Футболист на ЦСКА, на който му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Това е и трябва да е ясно на всички – на нас, на феновете. Мина една седмица от работата ми с отбора, доволен съм, че момчетата се адаптират към новите изисквания. Пълна промяна за пет дни е много трудно постижима. Не се притеснявам от това, че сме първо домакини, после гости. Ще се надиграваме с „Лудогорец“. Два мача, може да има продължения, може да има дузпи. Няма да издавам пред вас какво готвим и какво не. Купа, Европа, шампион – това е! Пред ЦСКА се поставят само високи цели! Така ги виждам аз нещата.

Аз съм си от ЦСКА, това е първата причина да съм тук. Не е тайна. Ще подобря нещата, това е моята цел. Имаше неравности преди, имал съм разговори. Според мен нещата са изчистени вече с ръководството. Това е, засега. Историята показва, че отборите, които водя, играят успешно срещу абсолютно всички, дори на интернационално ниво. Гледал съм отблизо футболистите, но по телевизията, сега работим много добре. По-скоро ги разсмиват някои неща – нито ще сменям капитаните, нито съм ги глобявал, нито съм ги обиждал. Това не е истина, тя идва от „доброжелатели“. Момчетата се разсмиват даже“, заяви Любо Пенев.

Първият полуфинал между ЦСКА и „Лудогорец“ е утре от 19,30 ч. на „Българска армия“. Съдия ще бъде Волен Чинков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html