неделя, 5 май 2024 г.

Голям успех за Виктория Томова в Богота

Виктория Томова изигра много силен мач на старта на WTA турнира в Богота и се класира за втори кръг. Българката елиминира бившата №45 в света Анна-Лена Фрийдсам с 6:2 6:3 за час и 20 минути на корта.

Втората ни ракета впечатли с постоянство и отличен сервис. В началото именно началния удар бе голямата разлика между двете. Вики проби още в първия гейм, а две последователни двойни грешки на Фрийдсам направиха резултата 3:0. Стигна се до 5:0, но нашето момиче допусна кратък спад в представянето си, който върна надеждите на съперничката ѝ – рибрейк на 0 и 1:5 в сета. Световната №44 на двойки разчиташе основно на бекхенда си, тъй като често грешеше от форхенд.Томова не успя да завърши сета на сервис на опонентката си, но го стори на свой – 6:2 след само 30 минути на корта.

Фрийдсам продължи да подобрява представянето си, като започна да вкарва по-често първите си начални удари и стоеше все по-добре в разиграванията. Въпреки това Томова продължи да натиска германката и имаше общо пет брейкбола в първите ѝ две подавания във втория сет. Пробивът дойде при 3:3, а сервирайки за оставане в срещата Фрийдсам допусна двойна грешка за 15-40 и беше изправена пред два мачбола. Макар да съумя да ги спаси, Томова стигна до трети и този път се възползва от шанса си – 6:2, 6:3 и място във втори кръг.

Там тя ще срещне осмата в схемата Яфан Ван или Емилиана Аранго, която се намира под №484 в класирането.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html