неделя, 5 май 2024 г.

Цялото ИБ на БСП подаде оставка, Нинова – не

„Цялото изпълнително бюро си подаде оставката. Предстои да свикаме Национален съвет, който да избере ново. Аз не си подадох оставката, предстоят трудни три месеца и не мога да оставя партията без ръководство в тази ситуация“. 

Корнелия Нинова.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг в централата на „Позитано“ 20. Тя призна, че все пак двама души от ИБ са й поискали оставката, но не пожела да ги назове по име. „Апокалиптичната картина, която чертаят някои за БСП, не отговаря на истината“, каза лидерът на БСП, която за първи път от 1997 г. се озова на трето място.

„Оставката е лична отговорност. Направих си поуката отпреди три години, не мога да оставя партията, знаете какво ще последва“, каза Нинова. Бе й припомнено, че след евроизборите преди 2 години при много по-малка загуба на БСП тя си подаде оставката, след което свика конгрес и я оттегли. „Сега съм пряко избрана от членовете на БСП“, не пропусна да напомни Корнелия Нинова.

Поставихме си задача да бъдем първа политическа сила, това не стана, дори не сме и втора, продължи Нинова. Отчитаме тежката загуба, но гледаме напред. Без БСП няма да може да бъде взето нито едно решение, каза Нинова и предрече политическа криза в страната.

Според нея хората на изборите са гласували против всички партии, които бяха в досегашното 44-то НС. „За съжаление, ние не можахме да докажем, че сме алтернатива“, смята Корнелия Нинова. Ковид-кризата също е дала негативен резултат за БСП, по-възрастните й членове и симпатизанти не отишли да гласуват.

Според лидерката на БСП в партията й имало хора, които работели за други партии и така тя е водила война на два фронта. Нинова отказа да съобщи кои са тези вътрешни врагове, това било вътрешнопартиен въпрос и тема за разговор вътре в партията, а не пред медиите.

Нинова изказа задоволството си, че ГЕРБ не може да състави правителство и Бойко Борисов не може да бъде министър-председател. Тя предупреди обаче, че разбиването на модела „ГЕРБ“ ще бъде дълъг процес, тъй като е просмукал цялата държава. „Но ние ще бъдем против него докрай“, закани се Нинова.

БСП няма да подкрепи правителство, предложено от Бойко Борисов под каквато и да е форма, включително и експертно. „Когато той върне мандата и втората партия го получи, тогава ще преценим какво да правим“, обеща Корнелия Нинова.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html