неделя, 5 май 2024 г.

Расистки скандал взриви мач от Ла Лига

 

Огромен скандал беляза мача между „Кадис“ и „Валенсия“ от Ла Лига. „Прилепите“ загубиха с 1:2, а срещата беше прекъсната за двайсетина минути. Причината – обиди на расистка основа от страна на Хуан Кала по адрес на футболиста на гостите Муктар Диакаби. Това се случи в 32-ата минута. Диакаби първо се оплака на рефера, а след това потърси саморазправа с халфа на „Кадис“. Намесиха се играчи на домакините, както и съдията, които дори вдигна картон на французина. Играчът тръгна към съблекалните и беше последван от съотборниците си. Около 20 минути по-късно все пак двата отбора се появиха на игрището и двубоят беше подновен. Самият Диакаби обаче отказа да излезе отново на терена и беше заменен от Уго Гийамон.

Иначе гол на Кала след четвърт час игра даде аванс на отбора от Андалусия. Само пет минути по-късно Кевин Гамейро изравни със силен удар, който вратаря Ледесма не можа да отрази.

Малко преди края на редовното време Маркос Мауро осигури ценния успех в полза на домакините, които имат 32 точки и са на 13-то място. „Валенсия“ е 12-та позиция с една повече.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html