неделя, 5 май 2024 г.

Борецът за машинно гласуване Христо Иванов пусна… хартиена бюлетина

Говорителят на ГЕРБ Никола Николов първи отбеляза във фейсбук профила си разминаването между думи и дела при Христо Иванов

 

Радетелят за машинно гласуване Христо Иванов даде своя вот с хартиена бюлетина. Това е една от горещите теми в социалните мрежи през последния час. Лидерът на „Да България“ пусна бюлетината в урната в една от секциите, разположени в 93-то СУ „Александър Теодоров Балан“ в София.

Повече от пет години Христо Иванов втръсна на всички с постоянното натрапване на тезата, че само машинното гласуване осуетявало изборните измами. Очевидно това е било твърде лицемерно и некоректно, а самият Иванов не е бил твърдо убеден в това, което проповядва пред широката публика.

Специално за тези избори бяха внесени машини с венецуелски софтуер, отречени в цяла Европа и модерния свят. Връзката с Венецуела е прелюбопитна и гротескна. Тя е дело на другия голям радетел за машинното гласуване. За огромната част от българите той не е особено популярен, но всъщност човекът съвсем не е случаен – това бившият партиен секретар на ЦУМ от времето на развития социализъм и настоящ председател на бутиковата Комунистическа партия на България Александър Паунов. Същият този Паунов, който лъсна от едни записи като най-приближения до Васил Божков действащ политик. Паунов е на абонамент в Народното събрание като коалиционен партньор на БСП и е известен с това, че не може да напише на правилен български едно изречение с повече от 4-5 думи. Последното не означава функционална неграмотност, но е следващата степен на неграмотност. Преди доста години протежето на Васил Божков в лявото пространство е бил наблюдател на избори в „демократична“ Венецуела и оттогава е вдъхновен и у нас да внесем изборна демокрация от Латинска Америка.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html