понеделник, 6 май 2024 г.

Сова Харис

Последните данни на социологическа агенция “Сова Харис“ към 18 ч. показват, че избирателната активност е 40,0%.

 

Повече за „Сова Харис“

„Сова Харис“ е частна фирма, специализирана в провеждането на политически, социални, маркетингови и други емпирични проучвания. В нея работят специалисти в следните области: социология, психология, статистика, програмиране, обработка и анализ на данните.

„Сова Харис“ разполага със собствена анкетьорска мрежа, покриваща цялата страна. Броят на извънщатните сътрудници на фирмата наброява 450 души. Във всеки един областен град фирмата работи с т.н. ръководител екип, който контролира и носи отговорност за работата на 10-15 човека, които работят на терен в съответния регион.

На евровота през 2014 г. агенцията обърка вота: агенцията прогнозира надмощие на БСП с 31-35% и отстъпление за ГЕРБ с 28-32%, докато резултатите показаха обратното.

Шефът на агенцията – Васил Тончев е завършил философия в СУ. Преди да попадне в Института за изследване на младежта, работи като социолог в психиатрия, което за него е като второ висше. Работата му в “люлката” на емпиричната социология – Института за изследване за младежта, го събира с бъдещите най-изявени имена в бранша.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html