петък, 3 май 2024 г.

Трус във футболна Европа заради норвежки вундеркинд

Футболна Европа полудя по предстоящия трансфер на норвежеца Ерлинг Халанд. Агентът Мино Райола, представляващ нападателя на „Борусия“ (Дортмунд) и бащата на играча – Алф-Инге Халанд, вече се срещнаха с представители на „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид), за да разберат от първа ръка какво биха предложили грандовете от Ла Лига на голмайстора. Според канала Esport3, Райола е признал, че футболистът иска да продължи кариерата си именно в Испания. Въпреки това на мениджъра му предстоят срещи на Острова с представители на „Манчестър Юнайтед“, „Ливърпул“, „Манчестър Сити“ и „Челси“.
Засега най-сериозен изглежда интересът на „Барса“, допълват от Esport3. Каталунците искат да подпишат с норвежеца, но поради финансови си затруднения биха предпочели да го направят през лятото на 2022 г., когато ще бъде активна клаузата за откупуване на Халанд за 75 милиона евро. В противен случай разходите могат да стигнат близо 190 милиона евро: поне 150 милиона за „Борусия“ и около 40 милиона за посредници. „Барса“ гарантира на Ерлинг, че той ще бъде най-добре платеният играч в отбора, ако звездата Лионел Меси напусне, или вторият такъв, ако аржентинецът остане на „Камп Ноу“. Новият президент на клуба Лапорта е наясно, че не може да се състезава с „Реал“ (Мадрид) по пари, но вярва, че норвежецът ще предпочете „Барселона“ заради по-сериозния интерес на „белия балет“ към нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе.
20-годишният Халанд премина в „Дортмунд“ през зимата на 2020 г. от австрийския „РБ Залцбург“, където изгря на голямата сцена. Договорът на норвежеца с „жълто-черните“ е до 30 юни 2024 г. През този сезон вундеркиндът взе участие в 36 мача, в които записа 34 попадения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html