неделя, 5 май 2024 г.

Звездите на Холивуд избягаха в Австралия от пандемията

George Clooney, Julia Roberts get Australian funding for Ticket to Paradise  movie | The Weekly Times

Изглежда, че половината от Холивуд е избягал в Австралия, за да живее в идилия без Ковид. Животът е добър в страна, която до голяма степен елиминира вируса – хората се наслаждават свободно на плажове, барове и нощни клубове. Повечето от известните пристигащи са тук, за да работят. Правителството на Австралия е примамило големи  продукции с данъчни облекчения.

Започна се със Зак Ефрон, последваха го Мат Деймън и Джулия Робъртс, както и още десетки холивудски знаменитости. Хубавата жена ще снима в Австралия с Джордж Клуни филм, доста подходящо озаглавен „Билет за рая“, коментира Би Би Си.

В Сидни особено всички се наслаждават на знаменитостите – Идрис Елба се появява на концертна сцена; Натали Портман купува хранителни стоки; Крис Прат купонясва в хотел; Ефрон на обяд в корейски барбекю ресторант в Чайнатаун. Книгата за посетители включва още Джейн Сиймур, Рон Хауърд, Том Ханкс… Има и австралийски звезди, които са се прибрали у дома – Никол Кидман, Кийт Ърбан, Кайли и Дани Миноуг, Роуз Бърн, Исла Фишър и нейният британски съпруг Саша Барон Коен.

Но не всички са доволни. Една година след като Австралия затвори границите си, все още има поне 40 000 австралийци, които не могат да се приберат у дома. Една група е подала жалба до Комисията по правата на човека в ООН. „Нито една друга държава не е възпрепятствала завръщането на гражданите си по този начин“, казва Сабрина Тиаша, която пристигна в Австралия от Великобритания миналия месец. Правителството от своя страна твърди, че прави всичко възможно да организира прибирането на гражданите си.

Възникват и други противоречия. Карантината в хотела е изискване за всички, но много звезди са получили изключения. Джулия Робъртс и Ед Шийрън се събраха заедно за карантината в луксозно ранчо извън Сидни. Деймън, Кидман и Дани Миноуг също бяха одобрени за частни карантини. „Знаменитостите са в частните си имения“, казва Андрю Хорнери, репортер на „Морнинг Хералд“. „Това е съвсем различен сценарий от това да сте тесни стаи в хотел с изглед към магистрала.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html