петък, 3 май 2024 г.

България спечели първа точка в квалификациите за Мондиал 2022


България спечели първа точка в квалификациите за Мондиал 2022, след като измъкна 0:0 при гостуването си Северна Ирландия. Селекцията на Ясен Петров стартира с две загуби – от Швейцария (1:3) и от Италия (0:2).

Домакините имаха сериозно превъзходство, особено през второто полувреме, общо ударите в бяха 12 на 2. Нашите може и да съжаляват дори, когато Димитър Илиев можеше да донесе победата, но шансът не беше за нас.

Даниел Наумов, Андреа Христов, Петко Христов и Антонио Вутов станаха поредните играчи, които дебютираха за националния отбор на България.

Още в петата минута българите поискаха дузпа, след като топката се чукна в ръката на Джони Евънс, но израелският съдия Игал Фрид не отсъди нищо. В 10-ата домакините първи до удар в очертанията на вратата, след като Пади МакНеър се озова на стрелкова позиция, но прати топката право в ръцете на Наумов.

В 22-ата Магенис финтира Андреа Христов и центрира към съотборника си Далас, който засече с глава, а топката се отби в напречната греда.

Шанп пред българите се откри в 35-ата минута. Кирил Десподов направи центриране, при което вратарят на домакините не успя да улови топката. Тя отиде при Андреа Христов и той веднага центрира към брат си Петко, който засече с глава, но в аут.

През второто полувреме ирландците бяха доста по-активни на терена и упражниха нещо като натиск, но създаваха по-скоро суматоха пред нашата врата, отколкото чисти положения. За сметка на това пък националите ни така и не стигнаха до някаква заплаха за противниковия вратар до последната минута.

В добавеното от рефера време Кирил Десподов центрира от корнер в наказателното поле, където Димитър Илиев засече с глава, но Пийкок Феръл изби в корнер.

„Двата отбора се сбиха. Искаха победата. Знаехме, че така ще играят. Много силов футбол. Бяха и по-свежи от нас. Повечето от техните играчи не играха в контролата със САЩ. Това ни е трети мач. Доста от играчите поизчерпаха енергията. Доволен съм съм всички дебютанти. Точката е справедлива, защото както можехме да спечелим, така и да загубим. Младите играчи трябва да си повярват. В защитната формация трима се справиха блестящо и то срещу силов противник. Това е едно от положителните неща. Има какво да се желае в халфовата линия и напред. Надявам се, че в контролите ще имаме възможност да вкараме и други нови хора и да работим върху нашите идеи”, коментира селекционерът Ясен Петров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html