понеделник, 29 април 2024 г.

„Байерн“ губи Левандовски, рекордът на Герд Мюлер може и да оцелее

Eвропейският клубен шампион „Байерн“ (Мюнхен) получи сериозен удар, след като остана без Роберт Левандовски за най-важната част от сезона. Нападателят получи контузия в мача на националния тим на Полша срещу Андора (3:0), в който се отчете с два гола и ще отсъства от терените 4 седмици. 32-годишният нападател се е подложил на ядрено-магнитен резонанс в Германия, който е показал увреждане на страничната връзка на дясното коляно. Лева ще изгледа по телевизията и двата 1/4-финала на баварците в Шампионската лига срещу ПСЖ. Жребият събра двата финалиста от миналия сезон в най-интересната двойка от тази фаза. Мачовете са на 7 и 13 април.
Дотук през сезона полякът има впечатляващите 35 гола в 25 мача в Бундеслигата. Общо попаденията му за сезон 2020/21 са 42. Тимът е лидер с аванс от 4 точки пред втория „РБ Лайпциг“.
Сега медиите в Германия се питат дали Роберт ще е способен да подобри рекорда при голмайсторите на Герд Мюлер, който има на сметката си 40 попадения в една кампания – 1971/72. Допреди дни това се смяташе за сигурно, но при положение, че полякът ще пропусне целия април, той ще има шанс да изпревари Мюлер само в 3 мача – срещу „Гладбах“, „Фрайбург“ и „Аугсбург“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html