неделя, 28 април 2024 г.

Ясен Петров започна с оправданията: Не съм магьосник

Ясен Петров изтъкна доста оправдания за загубата от Швейцария (1:3) на Националния стадион „Васил Левски“ в четвъртък. Селекционерът ни заяви, че не е Магьосникът от Оз и все пак намери позитивното в отбора и призова всички да подкрепят играчите. В неделя от 21.45 ч. футболните национали се посрещат фаворита в групата Италия.

„Не беше много приятно това, което го видяхме 12 минути. Имахме само три дни да работим с отбора, нямахме дори контролна среща и нямаше как да си предадем идеите. Имайте предвид, че швейцарците искаха да ни разгромят. Имахме и четирима дебютанти, което трябва да се отчете. Бяхме начертали ясен план как да тръгнем, но нищо от него не се получи“, откровен е треньорът ни. „Швейцария е машина, това е отбор, който седем години е създаван. Няма да ви говоря за историята, тяхната система, която работи. Имам чувството, че се познават само по слух“, каза Петров. Според селекционера, ако трябва да бъде откроено нещо положително, това е реакцията след изоставането с 0:3. „Това е нещо, върху което искаме да стъпим. Може да не разполагаме с голям ресурс, но можем да се сбием“.

Той защити избора си за титулярен състав и добави, че отново би заложил на същите футболисти заради по-големия им опит. „Статистиката я знам наизуст. Как ние за три дни да научим нашия отбор да владее топката. Това е невъзможно, а срещу нас имахме световни шампиони. Пред вас не стои Магьосникът от Оз, не съм. Опитваме се единствено да вдигаме духа. Ако има критики, давайте изливайте ги срещу мен. Имахме четири тренировки. Този отбор се нуждае от подкрепа. В съблекалнята всичко е перфектно. Аз нося отговорност за първите 12 минути, явно съм ги надъхал малко повече“. По думите на Ясен в националния отбор има „наслоен негативизъм, който избива“.

В състава със сигурност ще има промяна, като Андрей Гълъбинов е готов за игра и ще започне от първата минута. Под въпрос остава Кирил Десподов, който се контузи срещу Швейцария. Друга евентуална промяна е включването на играещия в Италия Валентин Антов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html