четвъртък, 2 май 2024 г.

Преди визитата в София: Италия на Манчини е в серия от 23 мача без загуба

Италия записа 11-а поредна победа в квалификации, след като надделя с 2:0 в домакинството си на Северна Ирландия в мач от нашата Група С на пресявките за Мондиал 2022. Доменико Берарди откри резултата в 14-ата минута в Парма, а Чиро Имобиле удвои в 39-ата минута. Отборът на Роберто Манчини записа 23-и пореден мач без загуба. Леонардо Бонучи пък изигра своя двубой №100 с националната фланелка.
Така след перфектните 10 от 10 в квалификациите за Евро 2020 „адзурите“ стартираха отлично и този квалификационен цикъл, а следващият им мач е в София срещу България в неделя.
Преди двубоя с минута мълчание бяха почетени легендите на италианския футбол Паоло Роси, Пиетро Анастаси, Мауро Белуги, Марио Корсо, и Пиерино Прати.

„Не бяхме играли пет месеца. Първото полувреме много ми хареса, действахме почти перфектно. Трябваше да вкараме повече голове, за да си улесним задачата. След почивката обаче се отпуснахме и с момчетата ще трябва да си поговорим, защото допуснахме доста грешки“, отчете Манчини.
Това е най-успешната серия на италианците от юли 2006 г., когато под ръководството на Марчело Липи тимът не бе губил в 25 поредни срещи. За последно селекцията на Манчини отстъпи на Португалия (0:1) в Лигата на нациите на 10 септември 2018 г.

В Група В Испания изненадващо се препъна срещу Гърция – 1:1. Отборът на Луис Енрике поведе и пропусна доста положения, а гостите изравниха от дузпа в началото на второто полувреме.
Златан Ибрахимович се завърна в националния отбор на Швеция с победа. „Тре кронур“ надвиха Грузия с 1:0, а Ибра подаде за гола на Виктор Клаесон.
В група J Германия разгроми Исландия с 3:0, като вкара два гола още до 7-ата минута, а балканското дерби между Румъния и Северна Македония завърши 3:2. Нападателят на „Лудогорец“ Клаудиу Кешерю игра до 63-ата минута за северните ни съседи.

Всички резултати
Група В
Испания – Гърция 1:1
Швеция – Грузия 1:0
Група С
БЪЛГАРИЯ – Швейцария 1:3
Италия – Северна Ирландия 2:0
Група F
Израел – Дания 0:2
Молдова – Фарьорски острови 1:1
Шотландия – Австрия 2:2
Група I
Андора – Албания 0:1
Англия – Сан Марино 5:0
Унгария – Полша 3:3
Група J
Германия – Исландия 3:0
Лихтенщайн – Армения 0:1
Румъния – Северна Македония 3:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html