събота, 4 май 2024 г.

Пиронкова беше близо до сензацията в Маями (видео)

Цветана Пиронкова загуби от световната №8 Арина Сабаленка във втория кръг на Мастърс турнира в Маями. Първата ни ракета бе много близо до победата след като водеше с 5:2 в третия сет, а след това стигна до два мачбола в тайбрека, но не успя да сломи съпротивата на седмата поставена и трябваше да се примири със загубата.

Двубоят продължи два часа и 29 минути. Той беше първи между двете. Срещата мина през няколко обрата, медицински таймаути и много пробиви.

Пиронкова беше безапелационна в първия сет и го взе с 6:0 само за 30 минути. Ключов беше петият гейм, когато беларускинята два пъти спасяваше точки за пробив, но се пречупи. Във втория сет българката поведе с 3:1. После Сабаленка се развихри и взе пет поредни гейма, за да изравни. Тя беше подпомогната и от проблем на нашенката в десния бицепс. Заради травмата тя взе и медицинска почивка. В третия сет Цвети поведе с 5:2 и беше само на гейм от успеха. Сабаленка имаше проблеми в бедрото и също взе медицинска почивка. Пловдивчанката обаче се срина и позволи на съперничката си да изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който българката поведе в началото. После тя спаси два мачбола при 4:6 и на свой ред стигна до две точки за мача. Те бяха при 7:6 и 8:7, но Пиронкова така и не успя да затвори срещата. А Сабаленка сложи край на двубоя с 11:9.

В следващия кръг Сабаленка ще се изправи срещу Виктория Кудерметова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html