петък, 3 май 2024 г.

Песков: Путин понася добре ваксината

Руският президент Владимир Путин понася добре поставената му ваксина и не е имал никакви странични ефекти, съобщи днес прессекретарят му Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.


Песков каза, че е получил тази информация лично от Путин. Той обеща на журналистите да уточни дали има някакви ограничения президентът да упражнява физически натоварвания, включително да плува в басейн.

Запитан дали са се ваксинирали близките на Путин, говорителят на Кремъл каза, че доколкото му е известно, те вече са го направили, дори преди президента. Песков не уточни с каква ваксина са били имунизирани дъщерите на Путин, а само подчерта, че тя е била руска.

Путин се ваксинира срещу коронавируса на 23 март, но не пожела да направи това публично. Втората инжекция ще му бъде направена след три седмици.

Вчера руският президент по време на видеоконферентна среща с културни дейци заяви, че след завършване на ваксинацията, с която ще има изградени антитела срещу коронавируса, ще разшири географията на работните си пътувания и посещения на различни обекти, включително културни обекти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html