събота, 4 май 2024 г.

Бизнесът ни търси повече доходи чрез нови платформи за разплащания

Алтернативните платформи за разплащания помагат особено много на малкия и средния бизнеси

Проучване, проведено от Settle, показва, че 54% от българския бизнес търси алтернативни решения за дистанционно получаване на поръчки и разплащания

Кризата през последната една година доведе до това, че 67% от българските бизнеси споделят, че са променили до някаква степен начина на предлагане на продукти и услуги. В същото време 54% от компаниите продължават да търсят алтернативни решения, за да получават поръчки и извършват разплащания. Процентите са от проучване, поръчано от Settle Group и проведено сред близо 12 000 представители на малкия и среден бизнес в Европа, сред които и над 500 български компании.

46% от българските участници в проучването целят да повишат приходите си, като въведат технология за получаване на поръчки и плащания чрез приложение за мобилни разплащания. Най-важното за 30% от отговорилите български представители са ниските такси за приемане на плащане, а за 27% е да могат чрез приложението да достигнат до нови потребители.

Малките и средните бизнеси претърпяха най-много загуби от коронакризата. И за да спасят бизнеса си, в момента те са един от двигателите на новата вълна от иновативни технологии. Такива фирми търсят и въвеждат в бизнеса си решения, които да им помогнат да се развиват, въпреки кризата.

„Последните ни проучвания показват безспорно, че има ясна нужда и търсене на по-удобен инструмент, който да помага на малкия и среден бизнес, не само да се справи с настоящата ситуация, но и да подпомага развитието му и в бъдеще“, казва Даниел Р. Дьодерлайн, главен изпълнителен директор и основател на Settle Group – една от алтернативните платформи за разплащания в интернет.

Основният фактор, който подпомага развитието на безконтактните технологии, в това число и мобилните разплащания е нивото на свързаност, а страната ни е сред държавите-шампиони в това отношение. Прогнозите сочат, че през 2022 г., броят на активните интернет потребители на месец ще достигне 4,19 милиона или 62,64% от населението, а броят на активните потребители със смартфони ще стане 4,13 милиона.

Интересни резултати от проучването показват, че 37% от българските фирми очакват кризата да отмине и да се върнат към „нормалния“ си бизнес от преди кризата в период от една до две години, 19% са доста по-оптимистични и очакват това да се случи до 3 месеца, а 21% отговарят, че това вече никога няма да се случи и трябва да се научим да оперираме в „новото нормално“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html