събота, 4 май 2024 г.

Доналд Тръмп не иска да се връща в Туитър

Туитър обяви, че „нищо не се е променило“ с постоянната забрана за предишния президент Доналд Тръмп, но пък той посочи, че така или иначе не иска да се връща към платформата и туитовете си, пише newsmax.

„Няма шанс той да се върне в Туитър“, каза източник, близък до предишния президент, пред „Политико“. „Той им даде своя бизнес, направи го първокласно приложение за новини, дебати и клюки по време на неговото президентство и в крайна сметка те казаха „ Сайонара “. Така че не, той има нулев интерес да се присъедини отново“.

Тръмп обяви пред Newsmax TV, че Туитър му е помогнал, като го е забранил и че сега се отразяването му е по-добро от всякога чрез публикуването на случайни изявления в пресата.

„Всички чакат и мисля, че получавам по-добро и по-голямо отразяване с това, отколкото с „чуруликане“, каза Тръмп. „Това ми харесва повече. Всъщност те ни направиха услуга. Това е по-добре.“ Освен това съобщенията за пресата са „по-елегантни от туитовете“ и че тъй като не се публикуват толкова често, „отнемат по-малко време“ и „вероятно са по-добра форма“ на комуникация. Преди да му бъде забранен достъп до Туитър, той привлече 88 милиона последователи.

Междувременно старшият съветник на Тръмп Джейсън Милър заяви пред Fox News, че Тръмп е на отстояние „два или три месеца“ от стартирането на собствената си мрежа в социалните медии и заяви, че това ще бъде „най-горещият билет в социалните медии“ и че „напълно ще предефинира играта „.

Други близки до Тръмп обаче казаха, че разговорите за мощно завръщане от забрана не само в Туитър, но и във Фейсбук и други социални медии са надценени и че все още не е решено дали иска да участва в дигиталния маркетинг или нова платформа. Друг бивш съветник заяви, че Тръмп е заинтересован да инвестира в каквато и да е платформа.

„Тръмп е поискал идеи от куп хора и някои, които го посещават в Мар-а-Лаго, са му казали, че трябва да направи своето и да започне състезанието, но той не инструктира екипа си да изостави всичко, за да разбере въпроса за социалните медии“, казва негов съратник.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html